header foto

MHC De Mezen

DAT ZIJN WE SAMEN!

Materialen

Informatie van de Materialencommissie

De materialencommissie bestaat uit Pepijn Albers, Niels Kolk en Leonie Kamphuis. De  materialencommissie is  verantwoordelijk  voor de  keepersmaterialen en  voor de diverse trainingsmaterialen.

Voor aanvragen en wensen van materialen die niet/onvoldoende aanwezig zijn op de club kun je de eindverantwoordelijke van het bestuur benaderen. 
Voor zaken die te maken hebben met de huidige mogelijkheden en materialen kun je je melden bij Pepijn Albers. 


Je kunt de materialencommissie bereiken via: [email protected]
Natuurlijk kun je ons ook aanspreken langs het veld en in het clubhuis.

Wanneer er sprake is van spoed kan er een sms of app gestuurd worden naar Pepijn: 06-28369744.


Keeperstassen en lockers

Iedere keeper krijgt aan het begin van het seizoen een keepersuitrusting in bruikleen van de club. De ontvanger is verantwoordelijk voor de gehele set. Bij schade en/of verlies van onderdelen wordt de ontvanger dan ook aansprakelijk gesteld. 

Materialen kunnen niet onderling worden geruild/geleend zonder de materialencommissie hiervan op de hoogte te stellen.

Aan het einde van het seizoen wordt de tas door de ontvanger weer ingeleverd bij de materialencommissie. Schade en/of vermissing wordt uiteraard zo spoedig mogelijk doorgegeven en niet pas bij inleveren. 


De uitrusting wordt op de club in de lockers opgeslagen. In de lockers kan de tas open of volledig uitgepakt worden opgeborgen, dit komt ten goede van de uitrusting (deze kan dan goed drogen en uitdampen).


Naast de uitrusting worden er in de lockers team materialen opgeslagen;
- tas met 10 ballen voor het inspelen bij wedstrijden;
- een maximum van vier uitloop- of cornermaskers;
- krat met bidons;
- eventueel een aantal hesjes voor gebruik bij inspelen. 

Deze materialen zijn eigendom van de club en worden aan het einde van het seizoen ingeleverd bij de materialencommissie.

In het geval dat men ervoor kiest de tas en/of andere onderdelen elders te bewaren gelden dezelfde voorwaarden.

Het materialenhok

In het materialenhok worden alle materialen opgeslagen ten behoeve van hockeywedstrijden en trainingen, toegang d.m.v. een tag.

De lockers zijn alleen bedoeld voor de materialen die aan het team zijn verstrekt.


In de open ruimte staan diverse materialen ter beschikking voor trainingsdoeleinden. Deze materialen worden alleen gebruikt waarvoor deze zijn bedoeld en worden aan het einde van het gebruik netjes teruggeplaatst. Trainers zijn eindverantwoordelijk.


Gebruikte hesjes worden uitgehangen om te drogen (niet nat in de kar gelegd).


In het materialenhok is ook een kleine vriezer aanwezig, bedoeld voor het opslaan van ice-packs. 

 

De keepersuitrusting

Ieder team dat officiƫle wedstrijden speelt krijgt van de vereniging een keepersset in bruikleen. Afhankelijk van leeftijd en/of niveau bevat het verschillende onderdelen.

Tas: bedoeld voor de uitrusting van de keeper, er kunnen ook een beperkt aantal ballen en/of cornermaskers in opgeslagen worden.

Klompen: worden over de hockeyschoenen aangetrokken en aan de achterkant gesloten. De klompen zijn ter bescherming en het tegenhouden en/of wegschoppen van de bal.

Legguards: ter bescherming van het lichaam en het tegenhouden van de bal.

Keepersbroek: ter bescherming van de keeper. Afhankelijk van de soort kan een speciale overbroek bijgeleverd worden.

Tok: ter bescherming van het kruis van de keeper, deze wordt (deels) onder de keepersbroek gedragen.

Bodyprotector: ter bescherming van de torso van de keeper.

Elleboogbeschermers: ter bescherming van de ellebogen en/of delen van de boven- en onderarmen.

Body armour: in plaats van de bodyprotector en elleboogbeschermers kan ook een combinatie geleverd worden die met elkaar verbonden zijn, permanent of met de mogelijkheid van loskoppelen. De functie blijft hetzelfde. Afhankelijk van soort en merk kunnen bij de body armour ook (delen van ) de lendenen en/of rug beschermd zijn.

Keepershandschoenen: voor de linkerhand de blocker, voor het tegenhouden en wegwerken van de ballen met de linkerhand. Voor de rechterhand de stickhandschoen.


Keepershelm: ter bescherming van het hoofd (niet voor het tegenhouden en/of wegwerken van ballen).

Keelbeschermer: sommige keepers voelen zich veiliger en beter beschermd met een keelbeschermer, deze wordt door middel van een klittenbandsysteem om de keel vastgezet. Er kan aan de voorzijde een extra plaat onder hangen, de bip.

Extra bindingen: voor de klompen die onderlangs de klompen bevestigd worden. Deze slijten het snelst en moeten tijdig vervangen worden.


Keepersspullen schoonmaken

NB: Bij zaalhockey worden eisen gesteld aan de bindingen van de klompen. Het is daarnaast mogelijk om zaalhoezen om de legguards te doen om zodoende betere glij mogelijkheden in de zaal te hebben. 

Zaalbandjes klompen wisselen doe je zo: