MHC De Mezen  -  Parkweg 8  -  3842 AD HARDERWIJK  -  0341-417233
site 03.jpg mezen site 2.jpg mezen site 5.jpg mezen site 4.jpg
Junioren
Senioren
 
Nieuwsafbeelding

Aandachtspunten vanuit KNHB

3-9-2018  | 


Competitie, inhaalwedstrijden en vakanties 

De competitie start voor alle teams in het district op 8 september. De 1e periode van de competitie eindigt voor de A, B en D-jeugd op 6 oktober. Voor de C-jeugd is dit op 24 november.

Alle speeldata voor het hele seizoen 2018-2019 (inclusief de data van de play-offs en kampioenschappen) zijn terug te vinden in de speeldagenkalenders. De speeldagenkalenders vind je hier

 

Gedurende het seizoen staan de volgende inhaaldagen ingepland:

·  13 oktober 2018;

·  1 december 2018;

·  2 maart 2019;

·  20 april 2019;

·  4 mei 2019; 

·   1 juni 2019;

·  8 juni 2019.

Voor de senioren:

·  13 oktober 2018;

·  1 december 2018;

·  27 april 2019;

·  5 mei 2019; 

·   10 juni 2019;

Geadviseerd wordt dat coaches bij de spelers tijdig de beschikbaarheid inventariseren. Dit geldt zeker voor data die rondom de vakantiesopen dagen van scholen en examenperiode vallen. 
Te weinig spelers beschikbaar op een bepaalde datum? Zorg er dan voor dat de wedstrijd (in overleg met de tegenstander) vooruit wordt gespeeld. Vooruit spelen kan/mag alleen wanneer er (tijdig) vooraf toestemming is gevraagd bij de competitieleiding en is verkregen. Meer hierover vind je in de "procedure geen team beschikbaar”.

Wanneer er een team/vereniging geen of onvoldoende opvolging geeft aan de "procedure geen team beschikbaar”, kunnen er competitiemaatregelen worden opgelegd. Voorkom maatregelen en kom dus op tijd in actie! Teams die zich op een (te) laat moment (zonder toestemming van de competitieleider) afmelden, kunnen verhoogde sancties opgelegd krijgen omdat de tegenstander hierdoor wordt benadeeld. Neem bij (eventuele) problemen altijd contact op met het districtskantoor en/of de competitieleider. Voor urgente/acute kan de wedstrijdsecretaris -ook in het weekend- telefonisch contact opnemen met de competitieleider. 

Een vastgestelde wedstrijd mag altijd eerder gespeeld worden. Niet later! 

 

Afgelastingen 

Indien een wedstrijd is afgelast, dient zowel de thuisspelende als de uitspelende vereniging het afgelastingsformulier uiterlijk zondag door het wedstrijdsecretariaat gemaild te worden naar het districtskantoor,

De afgelaste wedstrijd zal door het districtskantoor direct worden geplaatst op de eerstvolgende inhaaldag (zie speelkalender). Jullie ontvangen daarover bericht. Voor het niet ontvangen van een afgelastingsformulier kan er een boete worden opgelegd.

 

(Opmerkingen) digitale wedstrijdformulier

Opmerkingen die worden geplaatst op het DWF worden doorgenomen door de competitieleiding en waar nodig worden verklaringen opgevraagd aan verenigingen. Hou er rekening mee dat niet alles wordt opgepakt als een vereniging wil dat er toch iets wordt gedaan met een opmerking dan kunnen zij een mail sturen naar het districtskantoor.

 

Uitslagen 
Opmerkingen m.b.t. uitslagen die niet correct zijn, worden alleen opgepakt wanneer door beide verenigingen hiervan een melding is gemaakt op het DWF.

Wanneer slechts één vereniging hier melding van maakt, gebeurt hier niets mee. Als de verenigingen  de betreffende uitslag toch veranderd willen hebben, dient er een e-mail door beide verenigingen gestuurd te worden aan het districtskantoor.