mezen site 2.jpg mezen site 5.jpg site 03.jpg mezen site 4.jpg

De Mezen is een rookvrije sportclub!

15-3-2019  |
Zaterdag 16 maart 2019 is MHC De Mezen officieel een rookvrije sportclub!

Zaterdagochtend wordt er op de club rond 10.15 uur een officiƫle handeling verricht door staatssecretaris van Volksgezondheid Welzijn en Sport Paul Blokhuis, samen met onze wethouder Sport Marcel Companjen, Daphne Visser van werkgroep Rookvrij en Marcel Nieuwenhuizen voorzitter MHC De Mezen.

MHC De Mezen is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We geven kinderen ook graag het goede voorbeeld.
Daarom zetten we vanaf 16 maart 2019 de stap naar een rookvrij sportterrein. Hiermee beschermen we onze jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en ook tegen het schadelijke meeroken. Zo biedt MHC de Mezen iedereen een gezonde en veilige sportomgeving.

Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Kortom, roken en sport passen niet bij elkaar.
Vanaf 16 maart 2019 zijn wij dan ook rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! Wel vragen we rokers om buiten het zicht en buiten het terrein te gaan roken. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij.

Lees meer op www.rookvrijegeneratie.nl/sport.

Voor vragen kun je terecht bij Adri Drijver via [email protected]

Godelieve Kranendonk
Een gezond besluit!! Blij dat de club op deze wijze verantwoordelijkheid neemt.