MHC De Mezen  -  Parkweg 8  -  3842 AD HARDERWIJK  -  0341-417233
mezen site 4.jpg mezen site 2.jpg mezen site 5.jpg site 03.jpg
Junioren
Senioren
 
Nieuwsafbeelding

Voorlopige teamindeling junioren 2019/2020

15-6-2019  | 

Teamindeling 2019/2020

Het hockeyseizoen 2018-2019 is ten einde en we maken ons als commissies alweer op voor het nieuwe seizoen 2019-2020. Het indelen van de teams geschiedt conform de daarvoor geldende richtlijnen zoals vermeld in het Huishoudelijk Reglement van MHC De Mezen.

_________

Toelichtingen bij de lijsten:

- indelingen zijn voorlopig

- alle vragen, wensen en opmerkingen worden verzameld en na de vakanties verder besproken door de TC en de Selectie Commissie

- ruim voor de start van de competitie zal de TC na verwerking hiervan reageren

- uiterlijk 2 weken voor de start van de competitie worden de definitieve teamindelingen bekend

- voor de lijnteams gelden de voorwaarden voor deelname in een lijnteam.

____________

Voor de junioren teams is het een lange beoordelingsperiode geweest door de Selectie Commissie en TC, door middel van beoordelingstrainingen, selectiewedstrijden en TIPS formulieren. De selectiecommissie heeft uiteindelijk een indelingsadvies neergelegd bij de elftalcommissie Junioren de TC en deze is na toelichting, overleg en kleine aanpassingen overgenomen. Alles bij elkaar is het ook dit jaar weer een behoorlijke puzzel geweest.

Voor een aantal teams heeft de TC al een coach op het oog of zijn we hiermee in gesprek. Wilt u zelf graag een team coachen dan horen wij dit graag, neem hiervoor contact met ons op: [email protected].

Een voorlopige teamindeling houdt in dat er nog wijzigingen mogelijk zijn. De TC behoudt zich het recht voor om in overleg met de selectiecommissie over te gaan tot wijzigingen (door omstandigheden) in de teams.

We hebben ervoor gekozen om in de meisjeslijn een aantal speelsters eerder door te schuiven naar een anderen categorie. We werden geconfronteerd met hele volle teams en eigenlijk te magere teams in de MA. Op deze manier hebben we teams beter in balans en nog ruimte voor nieuwe aanwas. Mochten er nog speelsters zijn in de C en B die liever in een hogere categorie spelen dan mogen ze dit aangeven. Ook speelsters nu in de A-lijn die liever naar Jong Dames 2 gaan mogen dit ook aangeven. We gaan dan kijken of we nog meer speelsters kunnen doorschuiven.

Er zijn voor bij de jongenslijn een aantal dispensaties aangevraagd om te voorkomen dat we teams zouden gaan krijgen van 22 spelers of dat we veel te jonge jongens moeten gaan doorschuiven naar een hoger categorie.

Ook de teamnummeringen zijn concept. Door de bond worden de teams ingedeeld in de poules. Deze indeling bepaald uiteindelijk het teamnummer.

Pas bij de seizoenstart (begin september) als al deze wijzigingen zijn verwerkt in deze "voorlopige teamindelingen", worden de teamindelingen definitief.

Wij hopen dat dergelijke wijzigingen tot een minimum beperkt blijven zodat iedereen nu al kan wennen aan zijn/haar team.

Speelsters en spelers in lijnteams zullen beoordeeld worden op hun ontwikkeling, aanwezigheid en andere zaken. Dit kan betekenen dat je niet het hele jaar in hetzelfde team zou kunnen zitten maar naar boven of naar onderen geplaatst kan worden als daar aanleiding voor is.

Eventuele reacties n.a.v. de teamindeling worden alleen schriftelijk in behandeling genomen; [email protected].

Wij wensen iedereen al vast heel veel hockeyplezier en een fijne zonnige zomer toe!

Elftalcommissie Junioren, Teamco├Ârdinator Jongste Jeugd, Selectie Commissie en Technische Commissie
Bijlage: 2020(2).pdf