MHC De Mezen  -  Parkweg 8  -  3842 AD HARDERWIJK  -  0341-417233
mezen site 5.jpg site 03.jpg mezen site 2.jpg mezen site 4.jpg
Junioren
Senioren

 
Nieuwsafbeelding

IkPas 40 dagen

26-1-2020  | 
IkPas campagne


Drink jij weleens alcohol en ben je benieuwd wat er gebeurt als je daar even mee stopt? Doe dan mee aan IkPas.

IkPas is gestart 1 januari, misschien vind je de ondersteuning prettig en doe je al mee, maar zo niet dan is er vanaf 26 februari een nieuwe mogelijkheid je in te schrijven voor IkPas 40 dagen geen alcohol.


Veel mensen drinken alcohol. Op feestjes, na het sporten, tijdens het eten, na het werk of voor het slapen gaan. Misschien vind je het gezellig, drink je omdat je stress hebt of omdat je je eenzaam voelt. Alcohol drinken is voor veel mensen een gewoonte geworden, waar ze niet meer zo vaak bij stilstaan.

Maar wist je dat (tijdelijk) stoppen met alcohol veel voordelen heeft?
· Het scheelt geld
· Je voelt je fitter; geen ‘kater’ meer de volgende dag
· Je slaapt beter door
· Je kunt altijd autorijden, ook na een feestje

Ervaar zelf welke voordelen IkPas voor jou heeft.

Wethouder Marcel Companjen doet mee. Als wethouder van de gemeente Harderwijk doet ook Marcel Companjen mee met de 30-dagen periode van IkPas in 2020. De wethouder zegt hier over: 
"Alcohol is al heel lang sociaal-maatschappelijk geaccepteerd in Nederland. Onbewuste drinkpatronen kunnen ontstaan en men onderschat nogal eens de gevaren en de gevolgen van alcoholgebruik, zoals het effect op de gezondheid en de veiligheid. Om hier aandacht voor te vragen en bewustwording te creëren, werk ik van harte mee aan deze IkPas-campagne!"

Ondersteuning
Inschrijven kan op ikpas.nl. Daarnaast is er een IkPas app die je ondersteunt en kun je terecht op Facebook (https://www.facebook.com/ikpasnl/), Twitter (@ikpasnl) en Instagram (ikpasnl) voor ondersteuning. Na inschrijving kun je via een persoonlijke online omgeving of de app gratis advies krijgen van een IkPas coach en nieuwsbrieven met tips ontvangen. Zo helpt IkPas jou om het vol te houden!

Meer nodig?
Maak jij je zorgen over jouw drankgebruik of het drankgebruik van iemand in jouw omgeving? En wil je er eens met een professional over praten? Neem dan contact op met preventiewerker Bas Evers van Tactus Harderwijk:
[email protected]; 088-3822887 / 06-10689364