site 03.jpg mezen site 5.jpg mezen site 2.jpg mezen site 4.jpg

We gaan het scheidsrechters tekort te lijf!

7-2-2020  |

Scheidsrechters tekort
Er is op dit moment een groot tekort aan scheidsrechters binnen onze vereniging. Volgens het reglement moet iedereen vanaf B-leeftijd in het bezit zijn van een scheidsrechterkaart. Omdat er vorig jaar geen examen afgenomen kon worden, heeft vrijwel niemand in de B een kaart en ook in de A zijn er nog genoeg zonder. Naast dat we geen clubhuis hadden om examen te kunnen afnemen, was de arbitragecommissie onderbemand en zijn er in het jaar daarvoor een aantal spelers niet komen opdagen voor hun examen.

Scheidsrechters examen
Maar we gaan dit nu structureel aanpakken; er worden scheidsrechterexamens ingepland. En daarnaast vinden we het belangrijk dat onze leden met een kaart een goede start krijgen. We willen verschillende vormen van begeleiding aanbieden: samen fluiten met een ervaren scheidsrechter, begeleiding vanaf de zijlijn en een vragenuurtje/inloopspreekuur.

Op maandagavond 17 februari wordt het examen in twee sessies afgenomen; de eerste sessie is voor 2e jaars B en de tweede sessie is voor A en Jong Dames. Voor de overigen (1e jaars B, Senioren, Veteranen en ge├»nteresseerden) wordt binnenkort een andere examenavond gepland.

E-learning en instructieavond
Als het goed is hebben alle spelers zonder kaart eind vorig jaar al een link naar de e-learning-omgeving van de KNHB gekregen. Het is belangrijk deze e-learning ter voorbereiding op het examen volledig te doorlopen. Daarnaast wordt er als extra voorbereiding maandag 10 februari een instructieavond gehouden.

De KNHB informeerde ons dat er problemen zijn met het inlogsysteem, waardoor het soms niet lukt in te loggen in de DLO. Daarom hebben ze de informatie die je nodig hebt ter voorbereiding op het examen ook op de website geplaatst.

Praktische zaken
De instructie- en de examenavond worden gehouden in ons clubhuis.
De instructieavond begint maandag 10 februari om 19.30 uur (inloop), start om 19.45 uur.
De examenavond begint maandag 17 februari met de eerste sessie (voor 2e jaars B) van het examen om 19.30 uur en de tweede sessie (voor A en Jong Dames) om 20.45 uur.

Mocht je de link naar de e-learning niet ontvangen hebben, of niet snel genoeg een account hebben aangemaakt, mail dan naar [email protected], dan krijg je een nieuwe mail met deze link.

Overige geïnteresseerden
Ook geïnteresseerde ouders (ook van E, D of C jeugd), coaches en managers zijn van harte uitgenodigd om een scheidsrechterkaart te halen. Fluiten kan een leuke aanvulling zijn! Bij aanmelding word je op de reservelijst geplaatst en van daaruit worden eventuele open plekken opgevuld.

Op iets langere termijn willen we getalenteerde en gemotiveerde leden de mogelijkheid bieden om door te groeien tot CS+ en wellicht tot Bondscheidsrechter. In het ideale geval hebben we volgend jaar zoveel scheidsrechters dat we iedereen naar eigen behoefte en op het juiste niveau kunnen indelen.