header foto

MHC De Mezen

DAT ZIJN WE SAMEN!

Junioren

Nieuws van de ECJ

Nieuws afbeelding 17-2-2023

Beste (ouders van) jeugdleden,

 

Het zaalseizoen zit er weer op, de vogeltjes fluiten en de competitie staat weer op het punt van beginnen.

 

Graag brengen we je namens de elftalcommissie junioren op de hoogte van een aantal zaken:

 

Na 4 jaar zwaait Olaf af en draagt hij het stokje over aan Farid als blokcoördinator van de juniorenteams (alle elftallen A t/m D). Hij zal hierbij ondersteund worden door Josée (meisjes C en D lijn), Robert (meisjes A en B lijn) en Almar (gehele jongenslijn).

Eva is het aanspreekpunt voor de jongste jeugd (onder 10 jaar), zij wordt ondersteund door Suzanne Kemper (Funkey/Smurfen). Daarnaast is ze nog andere lijncoördinatoren aan het werven. Voor de senioren zijn we nog steeds op zoek naar een blokcoördinator om goede invulling en aandacht aan de seniorenlijn te kunnen geven. Mocht dit je interesseren of je denkt dat iemand dat leuk vindt neem dan contact met ons op.

 

Wegens het enorme succes zullen we de Matchmaker komend jaar nog breder inzetten. Ook als je in een prestatieteam wilt spelen kan je de matchmaker invullen. Als jouw "matchpartner(s)” dit prestatieteam niet haalt/halen, dan overleggen we wat jullie willen, bijvoorbeeld samen een teampje lager of toch splitsen. Voor de volledigheid: het invullen van een matchmaker maakt de kans op spelen in een eerste team dus niet kleiner!

Te zijner tijd zullen we met het openstellen van de Matchmaker de spelregels nog eens goed uitschrijven. We kunnen dat pas na 1 mei doen, omdat dan eventuele opzeggingen bekend zijn.

 

Verder zijn alle coaches de afgelopen maand gesproken door minimaal 2 personen van de ECJ. Het betreft hier een tussentijdse evaluatie van het seizoen. Vragen die werden gesteld: waar lopen coaches tegenaan, waar kan de club bij helpen, etc. We vroegen ook feedback op de niet-technische onderdelen van de individuele speler/speelster, zoals opkomst, blessures, teamspirit, doorzettingsvermogen, etc. Hier gaan we zeer vertrouwelijk mee om. Dit doen we al een aantal jaren. Deze gesprekken bepalen niet waar de kinderen volgend jaar worden ingedeeld. Het is een hulpmiddel en een moment waarop wij als club feedback krijgen en data/historie opbouwen.

Met betrekking tot selecties/ indelingen voor volgend jaar wordt er formeel een selectiecommissie benoemd die zich zal buigen over de prestatieteams. Vooralsnog is er geen reden om selectietrainingen of wedstrijden te plannen. Het kan zijn dat dit voor een enkele categorie wel nodig is, maar daar wordt dan duidelijk en tijdig over gecommuniceerd.

 

Agenda:

-       begin maart 2023 samenstelling selectiecommissie

-       medio maart 2023 communicatie selectiecommissie werkwijze per categorie

-       maart/april/mei 2023 beoordelingen

-       begin juni bekendmaking concept-elftallen

 

Met sportieve groet, 

Jeroen Jense, Olaf Reimus, Farid Abdul Aziz, Josée Boek-Hooghoed,

Almar Epema, Robert van Plateringen