mezen site 5.jpg mezen site 2.jpg site 03.jpg mezen site 4.jpg

Recreanten hockey
Ben je door het hockeyen van je kinderen zelf ook enthousiast geworden?
Maar... heb je nog nooit gehockeyd?
Geen probleem, dan zijn we juist op zoek naar jou!

We willen juist díe groep de kans geven om het hockeyspel ook onder de knie te krijgen, zonder prestatiedruk of weekendverplichting qua wedstrijden, ofwel: een aangename buitentraining om de conditie op peil te houden en de gezelligheid van een groep.
Recreantenhockey is dan ook zeer geschikt voor beginners!

Deze recreatie hockeytraining vindt plaats op:
Woensdagmorgen van 09.00 tot ca. 10:30 uur ( met daarna natuurlijk tijd voor koffie) o.l.v. trainer Chris Omloo.

Op dit moment zijn er nog plaatsen vrij en instromen is per direct mogelijk.
Natuurlijk zijn ook moeders zonder kinderen op de hockeyclub welkom!
Heb je interesse, wil je 3x proeftrainen of wil je informatie?

Neem dan contact op met:
Simone Hoeve
0341-563263 of mail naar [email protected]

Wedstrijdverslag 23 november 2014, HCM Arnhem Dames 3 – MHC De Mezen Dames 2

Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd tegen HCM Arnhem Dames 3 op het programma. Wederom een mooie dag om te hockeyen en dit keer vlak bij de Nederrijn. Zoals u weet lieve mensen hebben we vanaf de start van de competitie een hele mooie reeks neergezet en zo hebben wij al 18 wedstrijdpunten verzameld.
Uw Dames 2 staat nu op de 2e plaats in de reserve 1e klasse en als enige ploeg nog ongeslagen. Onze directe concurrent, voor de tweede plek, Nijmegen Dames 8, staat met twee punten minder maar wel met één wedstrijd minder gespeeld op de derde plaats met 16 wedstrijdpunten. Drienerlo Dames 2 staat met één wedstrijdpunt meer op de 1e plaats maar Drienerlo treffen we na de winterstop nog thuis.
Vorige week behaalde we een knappe 7 – 0 overwinning op HVZ Dames 2 dus iedereen was er op gebrand om vandaag in Arnhem een goed resultaat neer te zetten.

HCM D3 staat in de degradatiezone dus onze verwachting is dat zij alles op alles zouden zetten om in ieder geval niet te verliezen en misschien zelfs punten van ons af te pakken.
Van verschillende tegenstanders hadden we al wel iets gehoord over het spel en de speelsters van HCM, dus we waren er niet helemaal gerust op. Ook moesten we het zonder onze spits Dominique, onze middenveldsters Laura en Annelien en onze verdedigster Annemarie doen. Gelukkig voor ons ging de wedstrijd van de veterinnen niet door en gingen Judith en Marjolijn met ons mee naar Arnhem. Heel hartelijk bedankt daarvoor!

De wedstrijd begon stipt op tijd en stond onder de leiding van twee onzekere, jonge meiden die weinig ervaring hadden met fluiten. Dit kwam de wedstrijd niet ten goede, mede omdat HCM heel fel en erg fysiek speelden waarbij er vaak gevaarlijke situaties in het veld ontstonden.

HCM schoot uit de startblokken waardoor onze verdedigende corner meteen aan de bak moest. Gelukkig werd een snelle achterstand voorkomen en konden we ons herpakken. Het resulteerde in een gelijk opgaande strijd tussen twee ploegen die vandaag punten wilden pakken. Wij hadden ervoor gekozen om geen volle druk te spelen en al snel werd duidelijk dat HCM hetzelfde idee voor ogen had. De tegenstander laten opbouwen en mogelijkheden creëren om te counteren. Aan beide kanten kwamen er mogelijkheden, waarbij HCM wat gevaarlijker werden dan wij maar onze Amber hield haar goal schoon.

De eerste helft was van beide kanten niet heel sterk, zowel HCM als wij leden veel balverlies na vaak goed verdedigend werk, hierdoor golfde het spel erg op en neer tussen de twee kanten. Een aantal mooie aanvallen leverden wat kansen op voor ons, maar de bal wilde er nog niet in. Na wat mooi combinatiespel kreeg Daphne halverwege de eerste helft dan toch een kans en schoot snoeihard op goal. De bal ging via de keeper in de korte hoek het goal in, we stonden gelukkig op een 0 – 1 voorsprong!

In de rust werden we voorzien van een flinke lading fruit, meegebracht door de moeder van Robin die tevens heeft gesupporterd vanuit de dug-out. Ook de man en kindjes van Clarrisa waren naar Arnhem gekomen om ons aan te moedigen. Tijdens de rust hebben we nog wat puntjes op de i gezet. En ook naar elkaar uitgesproken dat 0 – 1 voor ons een gunstige uitgangspositie zou zijn.

Aan het begin van de tweede helft zagen we tot onze verrassing dat er twee nieuwe scheidsrechters op het veld stonden. Dit waren twee ervaren mannen en zij zouden de rest van de wedstrijd verder fluiten. We vonden het wat raar dat dit niet met ons overlegd werd, maar we waren allang blij dat deze mannen wat duidelijker en harder flooten.
We begonnen scherp aan de tweede helft. HCM moest wel komen, wat ons iets meer ruimte opleverde. HCM kwam steeds weer via de counter gevaarlijk uit maar vergat te scoren. Het laatste kwartier was er echter sprake van lichte chaos, HCM werd gevaarlijker en ging volle druk zetten.
Wellicht dat het aan het veld lag (waterveld), maar in de tweede helft hebben we niet meer kunnen scoren. Iedereen heeft super z'n best gedaan en we hebben nog flink wat kansen en strafcorners gehad, maar niets wilde lukken.
Kirsten kreeg nog een bal tegen haar voet en we hopen dat het snel beter gaat en dat haar teen niet gebroken is.

Drie punten wederom voor Dames 2, niet een van de mooiere wedstrijden maar die moet je ook maar winnen! Nog één wedstrijd te spelen voordat we de winterstop ingaan en waarin wij de 2e plek graag willen behouden.

Komende zondag spelen we alweer onze laatste wedstrijd, tegen Nijmegen Dames 8. Zij staan na hun gelijke spel (1 – 1) tegen Apeliotes Dames 5, met één wedstrijd minder gespeeld, 4 punten onder ons. Bij winst kunnen we met een voorsprong van 7 wedstrijdpunten de winterstop in gaan. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden.

Komen jullie ons zondag weer aanmoedigen?

Veel liefs,
Dames 2